Hulp bij huiswerk

Kun je hulp gebruiken bij je huiswerk, bijv. wiskunde, Nederlands (grammatica), of vreemde talen, neem dan contact met mij op. Het maakt geen verschil op welke school je zit, vmbo, havo, of vwo. Ik kan je helpen bij alle vakken.

Mijn eigen opleiding en achtergrond

Met wie heb je te maken? Ik heb een goede opleiding gehad. Na de middelbare school, Gymnasium B, heb ik rechten gestudeerd in Groningen (eerst nog een jaar economie). Als jurist werkte ik bij Vluchtelingenwerk. Daar deed ik veel ervaring op met opleiden en lesgeven. Inmiddels heb ik vooral veel ervaring met lesgeven aan scholieren: van havo, vmbo en vwo.

Het onderwijs

Het onderwijs op school is in de loop van de tijd veranderd. De lessen zijn minder �strak� geworden, en de leraren minder streng.

Wat je leert op school, is vooral basiskennis. Dat is niet veranderd. En dat zal ook altijd zo blijven. De lesstof blijft in grote lijnen hetzelfde. De schoolboeken zijn minder saai dan vroeger toen ik op school zat, maar ook minder degelijk. Ingewikkelde dingen worden niet altijd goed uitgelegd. Dan heb je een goede leraar nodig in de klas; of iemand die je goed kan helpen bij je huiswerk.

Naast school ben je ook met andere dingen bezig. Als je genoeg tijd besteedt aan je huiswerk, is dat geen probleem. Met een rustige, grondige aanpak kun je veel tijd besparen. Dat levert je bovendien goede resultaten op.

Mijn manier van werken

Lesgeven doe ik bij mij thuis. Als dat beter uitkomt ben ik ook bereid bij jou thuis les te geven. Voor een les van 1 a 1,5 uur vraag ik 10 a 15 Euro.

Hoe kun je het beste leren en onthouden? Daar besteed ik aandacht aan. Vaak blijken er in het leerproces stappen te zijn overgeslagen. Dan is het heel verhelderend om eerst terug te gaan naar de basis. Van daaruit bouwen we de nodige kennis op. Zo krijg je inzicht en ook overzicht. Ik moedig je aan, geef je zelfvertrouwen en ik weet je creativiteit (vindingrijkheid) te waarderen.

Ik werk �free lance�, onafhankelijk van jouw school. Dat kan een voordeel zijn.

Het doel van de lessen

Je kunt begeleiding van mij krijgen voor een of meer vakken gedurende een korte periode of voor langere tijd. Ook is het mogelijk dat ik je ��n keer of een paar keer help: om je klaar te stomen voor een toets / proefwerk; of om je over een hobbel heen te helpen. Het doel van de lessen is dat je meer inzicht krijgt. Je leert hoe je problemen het beste kunt aanpakken.

Denk je dat je iets aan mijn hulp kan hebben? Aarzel dan niet en neem contact op, door te bellen: 050 - 3130919, of me per e-mail een bericht te sturen.